neděle 23. listopadu 2008

Waiheke


Nazdarek zas po case!!
Jak se mame v Brne v praze a ubec v CR? Tady na Zelandu uz docela pere leto, slunicko sviti skoro kazdej den az z toho mam spalenej frnak... Jak sem se mel posledni dny v Aucklandu a jak sem se mel prvni den na ostrove Waiheke hned vedle, si prectete tadyk na Pureboulderingu, at to nemusim psat znova.

Kazdopadne dalsi den na Waiheke jsem se domluvil s chlapikem jmenem Fabian, ze zajdem do mistniho narodniho parku. Teda reknu Vam priroda uzasna. Vejlet paradni. Vsude sama palma.. Kouknete na fota dole je odkaz. Vecir sme si koupili par pivek, pokecali a sli utahany dohajan. Dalsi den sme obesli cast ostrova uz jen tak aby sme nevysli ze cviku. Vsude kolem je more a este to neni na koupani, mimochodem me to cvachtani a valeni se na plazi zas tak nebere, takze jedina mozna nejlevnejsi akcni cinnost tady, je turistika.
Nastal patek a ja uz byl rozhodlej nevracet se zpet do Aucklandu, kde teda mimochodem sem potkal ty nejakcnejsi lidicky, ale vyrazit smerem na Coromandel. Coromandel lezi na stejnojmennem polostrove a je to vesnicka, kde se v historii tezilo drevo a kaucuk a hledalo zlato. Vyrazil jsem tedy brzo rano na stopa abych chytl trajek plujici z druhe strany ostrova Waiheke. Vse slo tak hladce ze jsem na molo dorazil v pul druhe. Problem byl ze trajekt jel az v sedum. Co tedy delat. Sedl sem koukal, delal jak budha: nedelal nic...Po chvilce sem se dal do reci s jednou mistni pani, ktera v minulosti pry taky hledala zlato, ale v Australii a ta mi nabidla, ze si do vecera klidne muzu pujcit kajak. Dalsi tri hodiny sem tedy brazdil mistni pobrezi na kajaku. Kdyz sem ji celej znavnej a zmachanej, kajak vracel, pohostila me pivem a poprala stasnou cestu. Do Coromandel sem dorazil kolem 9 vecir. Jako vzdy nasel backpacker a sel spat.
Druhej den sem si domluvil na mistni vratnici kolo. V domeni ze 106 misto letos v zari na Jedovnicke Meride mi zaruci nejakou kondicku, sem se vydal nejdrive do kopcu. Zde sem vsak brzo zhorel. Trek 4100 sice asi jako novej dobry kolo byl, ale kdyz mate k dispozici jen dva nejvetsi talire a zrezavelou vidlicu..docela me to utavilo. Dalsi stanice..pobrezi...tam slapu sice porad po rovine, zato proti vetru, takze taky nic moc. Zbytek dne sem relaxoval u bazenu.
Dalsi den tedy dnes sem se rozhodl opustit toto mestecko a vyrazit dal. Mam namireno smerem na jih, kde bych snad mohl najit nejakou tu brigadku bud u mesta Ta Poke, coz je svetova jednicka pro kiwi, nebo kdekoliv jinde.
Takze ted po puldennim stopovani Vam pisu z Haihe, kde se udajne nachazi Hot springs termalni prameny, coz je atrakce pro moji mamku jak stvorena. Vyfasujete lopatu a na plazi si vykopete jamu. Ta se Vam behem chvilky zalije horkou vodou jako doma ve vane. Dneska sem to nepodnikal, konecne je hnusne a zatazeno a dojel sem pozde - musite taky vychytat odliv, ale mozna zejtra se na to vrhnu. Nebo dam prednost Cathedral cove, coz by mela bejt naka jeskyne nekde na pobrezi.
Abych byl uprimnej, jako more dobry ale uz se tesim nekam do vnitrozemi, nebo na Jizni poloostrov do hor. Mam toho slunka plny kecky...
tak sa majte a keby Vam byla v CR kosa, dorazte zamnou..ja du na skopek..osman
Fotky

6 komentářů:

Pól řekl(a)...

Zdar Osi! No koukám, že se tam máš parádně. Tady je už opravdová zima, každej den sněží a ve čtyři se začíná stmívat. No už se těšim na vánoce, že vypadnu někam za teplem: Maroko, Sicílie nebo tak něco. Určitě piš a foť co to půjde, hrozně pěkně se to čte a prohlíží:-). Tak ať se daří na Waiheke aji jinde a už se těším na další post! Pája

Anonymní řekl(a)...

"...sem se dal do reci s jednou mistni pani, ktera v minulosti pry taky hledala zlato.." tak to me dostalo :)))))) osi zlatokop .

at se dari chlape!!! tady furt stejne - kosa :)
štěpán

Anonymní řekl(a)...

ahoj Osi, ako citam tvoje clanky a pozeram fotky a videa, tak som dostala strasnu chut cestovat:D, uplne z nich ide radost zo zivota, je to perfektne...tak nech sa dari aj nadalej a sem-tam sa ozvi ako zijes:D, zuz

Anonymní řekl(a)...

Ahoj osiku, fotky jsou fakt paradni, mam radost, ze si to tam tak uzivas, prijela bych rada, to je jasny, ale znas to..skola, penize, bla bla bla spoustu vymluv:))ja mam ale nastesti jeste v krvi uplynuly prazdniny, tak me to tak strasne netrizni:))Jinak kosa tu je, to je fakt, ale na horach snih, tak uz se nemuzu dockat, az vyrazim na lyze, mej se krasne:))
pa Marta

tomas hliva řekl(a)...

ty jo hezkej vejletek sis udělal na trekovi.. ať se ti daří a bacha na ty pivka, pamatuješ na tu pohádku o tom broučkovi :)

Anonymní řekl(a)...

Nazdárek chlape, když vidím tu krásu a čtu tvý zážitky, tak ti úpřimně závidím. je to fakt nádhera. Tady je všechno při starým. Jo pozdravuje tě Štěpán Handlík. Konečně mám přidělaný ty hrazdy, takže až se vrátíš (pokuď), tak musíme zavzpomínat na starý časy. zatím se měj a držím ti palce, ať se ti daří.